Yurt Dışı Tescil İşlemleri

Yurtdışı Marka Tescili

Yurtdışı marka tescili ile Yurtdışında markanızı koruma altına alabilirsiniz.Marka sahipleri ihracat, fuar katılımları, yurtdışına bayilik gibi faaliyetlerinde ülke hudutları dışına çıkaracakları ürün ya da hizmetlerine ait marka tescillerini alakalı ülke ya da ülkelerde tescil ettirmesi gerekir.Türkiye’de başvurusu yapılmış olan ve tescil edilmiş markalarınız yalnızca Türkiye hudutları içerisinde korunabilmektedir.

Marka tescilleriniz yalnızca başvuru yaptığınız ülke hudutları içerisinde geçerliği bulunmaktadır, tescil talep edeceğiniz diğer ülkeler için ayrıca yurtdışı tescil başvurusu yapmanız gerekir.Bu konuda tüm dünyada geçerliği bulunan bir tescil sistemi vardır.. Tescilsiz markanızla yurtdışına yapmak isteğiniz satış işlemi uluslararası ticarette firma adına büyük bir risk yaratır.Yurtdışı pazarında var olmanız için yurtdışı marka tescilinizi yaptırmanız gerekmektedir
Yurtdışı marka başvuru kriterleri ülkelere göre farklılık göstermektedir. Bu yüzden ile yurtdışı marka tescil işlemlerine başlamadan önce ön araştırma , başvuru ve süreç takip noktasında uzman ekibimizden destek almanız sizin faydanıza olacaktır.

Yurtdışı Marka Tescil Süreci Nasıl İşler?

Yurtdışı Marka tesciliniz lumlu sonuçlandığında süreç farklı işler, olumsuz sonuçlanır ise farklı bir süreç işler. Eğer tescil başvurunuza İtiraz gelirse süreciniz farklı işlemeye devam eder ve 3 ay sonunda eğer itiraz gelmezse marka tesciliniz olurMarka Tescilinize İtiraz edilir ise markanıza kim tarafından ve neden itiraz edildiğine bakmak suretiyle itiraz edilen kişi tarafından karşı bir görüş yazılır. Bu karşı görüş kişinin marka değerini savunmaya ve haksız bir itiraz olduğunu kanıtlamaya yöneliktir. İlgili Ülkede ki Enstitü bu görüşleri dikkate almak kaydıyla yeniden değerlendirir ve sonuçlandırılır.

Yurtdışı marka tescilinizin kriter ve tescil bölgeleri birbirlerinden ayrı olan başvuru yöntemleri bulunmaktadır.

Yurtdışı Marka Tescili Başvuru Yöntemleri

– İlgili ülkenin kendi patent ofisine direk başvuru yapmak,
– Madrid Protokolü kapsamında WIPO başvurusu,
– Avrupa Topluluk marka başvurusu (CTM),
– Afrika Fikri Mülkiyet Organizasyonu tescil başvurusu (OAPI).

Marka tescilinde Madrid Protokolü ve Avrupa Birliği Markası (CTM) prosedürleri, Endüstriyel tasarım tescilinde La Haye ve Avrupa Birliği Tasarımı, Patent tescilinde Avrupa Patenti ve Patent İşbirliği Anlaşması (PCT) çerçevesinde yapılan müracaatlar hem maliyetlerin düşürmekte hem de tek bir müracaat ile birden fazla ülkede hak tescili sağlanabilmektedir.

Madrid Protokolü

CTM

OAPI
Fransızca konuşulan 16 adet Afrika ülkesinde başvuru yapmak için kullanılan bir sistemdir. Ülkesel başvuruya göre maliyet avantajı vardır.
ARIPO
İngilizce konuşulan 19 adet Afrika ülkesinde başvuru yapmak için kullanılan bir sistemdir.

Uluslararası Marka ve patent Tescili Hizmetlerimiz